Blogg | Företagsbloggar 102 | Online Media

Kommentera mera
Som jag skrev i ett tidigare inlägg om företagsbloggar så finns det flera anledningar till att börja blogga. Det jag kan rekommendera den som är intresserad av att börja blogga är att börja läsa bloggar. Det finns i princip bloggar för allt. Kombinerat med en bra RSS-läsare blir bloggarna ett snabbt och överskådligt trendspaneriarbete som man genom att spendera tio minuter om dagen med, kan utveckla sina affärsidéer genom.

Bäst gör man i att börja med att kommentera i andras bloggar. Vad skriver andra? Är det något man har en åsikt om? Vet man bättre än vad som står skrivet i den bloggen man läser? Om så är fallet så är mediet så funtat att en kommentar är på sin plats.

Det är dock viktigt att du kommenterar på rätt sätt. Oftast räcker det med att du kommenterar med ett "Det finns fler sätt att se den här frågan. Läs mer på min blogg: skriv ut din bloggs url"

Varför ska du då göra detta? Jo därför att du i ett inledande stadie troligtvis inte har så många läsare till din blogg. Genom att kommentera andras bloggar samt lägga ut en länk till din egen blogg, kan du snylta läsare från populära bloggare inom din bransch. Dessutom är det så att du genom att få så kallade "ingående länkar" till din blogg, dvs. länkar som leder till din blogg från andra platser på Internet, så ökar din bloggs värde i exempelvis sökmotorers resultat.

Genom att läsa och kommentera andras bloggar lär du dig också på vilket sätt du behöver skriva för att nå fram och nå ut till en bredare publik. Ditt intresse för bloggandet kommer också att öka då du "kommer in i svängen".

Bloggningens NO NOs
Som företagsbloggare bör du aldrig skriva om sånt som du ska publicera på den egna företagswebbplatsen. Det är helt enkelt inte intressant att läsa en massa Corpshit på en blogg.

Du bör inte heller publicera sånt som är ointressant för dig själv eller sånt som någon annan än du har skrivit. Om bloggen ska få liv krävs det att du är intresserad av vad du skriver om och att läsaren finner en trygghet i det du skriver. Liksom att folk gillar en bokförfattare för hur den skriver är det värdefullt att relatera till ett visst språkbruk i en blogg. Är det du som skriver ibland och någon annan som skriver oftast, kommer dina läsare att genomskåda detta.

En skön sak med Online Media och bloggning
Du kan börja och sluta precis när du vill. Liksom jag kanske borde ha följt upp den här blogginläggsomgången med någon tredje aspekt av bloggandet som jag inte tagit upp så känner jag helt enkelt inte för det just nu. Därför slutar jag här och nu.....

Halva veckan till freda - online media!

//Jesper


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0